Βιβλιοθήκη

ΣΚΟΠΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Σκοπός της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, είναι η ανύψωση του πνεύματος, η καλλιέργεια της προσωπικότητας των ανθρώπων, η διαφύλαξη της πνευματικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η ενημέρωση του δημότη σε επιστημονικά, τεχνολογικά και πολιτιστικά θέματα καθώς επίσης και η υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου των δημοτικών σχολείων της πόλης μας. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη προσπαθεί με τον δικό της τρόπο να αποτελέσει μέρος της σχολικής κοινότητας, που έχει ως κύριους πρωταγωνιστές τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Πληροφορίες

Ο χώρος της Βιβλιοθήκης αποτελείται από δύο τμήματα:
α) Παιδικό-Εφηβικό
β) Τμήμα ενηλίκων

Η συλλογή της περιλαμβάνει περίπου 35.000 τόμους βιβλίων. Διαθέτει αξιόλογη συλλογή παιδικών και εφηβικών βιβλίων και παιδικό αναγνωστήριο. Πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα σε κάθε σχολική τάξη.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Η «Θουκυδίδειος Κοινοτική Βιβλιοθήκη Καλαμακίου» ιδρύθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 145 αρθρ. του Ν.Δ/τος 2884/54 στις 5-12-1964 ύστερα από πρόταση της τότε κοινοτικής συμβούλου Ελένης Γ. Καρανικόλα. Με το ΦΕΚ 256 στις 6-12-1969 συστάθηκε ως Νομικό Πρόσωπο με την ονομασία «Θουκυδίδειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου». Οι πρώτοι τόμοι των βιβλίων που αποτέλεσαν τον πυρήνα της πρώτης συλλογής, δημιουργήθηκαν με δωρεές από φίλους των γραμμάτων και διαφόρους φορείς. Οι πρώτες δωρεές ήταν του Προέδρου του κοιν. συμβουλίου Παύλου Τζιβανίδη και της Βουλής των Ελλήνων.

Με στόχο την εξοικείωση των παιδιών από μικρή ηλικία με το βιβλίο και την ανάγνωση, τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Δήμος μας δημιούργησε την Παιδική Βιβλιοθήκη Αλίμου. Ο χώρος διαμορφώθηκε με προσοχή και φροντίδα και ενισχύθηκε με καινούρια βιβλία.

Τα δικαιολογητικά εγγραφής

Η εγγραφή γίνεται με βάση τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου, με μια φωτογραφια και με την προσκόμιση ενός λογαριασμού ΔΕΚΟ, στον οποίο αναγράφεται η μόνιμη διεύθυνσή του στον Άλιμο, ή με αντίγραφο Κάρτας Δημότη.

Για τους ανήλικους αναγνώστες η εγγραφή γίνεται με τα στοιχεία του κηδεμόνα τους.

paidiki-vivliothiki-logotipo

Ημέρες και ώρες λειτουργίας :
Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:00-20:00
Παρασκευή: 9:00-20:00

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Λεωφ. Ιωνίας 24
Περιοχή: Άλιμος, Αττικής
Τ.Κ.: 17456
Τηλ: 210 – 98 33 399
Fax: 210 – 98 41 510
e-mail: vivliothiki@thopaa.gr | info@vivliothiki.gr

Μ.Μ.Μ. που εξυπηρετούν:

Μετρό:
Ηλιούπολη

ΟΑΣΑ:
– 101, 109
στάση Άγιος Παντελεήμων
-155, 165, 790, Α3
στάση Στροφή Ηλιουπόλεως