Νέα

Τουρνούα Πόλο

Η ομάδα της Βουλιαγμένης κατέκτησε το τουρνουά πόλο γυναικών, που έγινε στο Κολυμβητήριο Αλίμου, επικρατώντας στο παιχνίδι για την πρωτιά του Ολυμπιακού με 12 – 9. Τους αγώνες διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Υδατοσφαίρισης και συμμετείχαν επίσης η Γλυφάδα, ο Τρίτωνας, ο Εθνικός Πειραιά και ο Νηρέας.
Το τουρνουά έγινε στο πλαίσιο προετοιμασίας των ομάδων για το πρωτάθλημα Α1 γυναικών. Παρά το γεγονός πως οι σύλλογοι βρίσκονται σε στάδιο διαρκών και επίπονων προπονήσεων το επίπεδο κρίθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητικό όσο και ελπιδοφόρο για την άνοδο της ποιότητας του αθλήματος.

DSC_0686

Το Κολυμβητήριο και τις τρεις μέρες του τουρνουά (Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή) ήταν γεμάτο από φίλους του αθλήματος, ενώ μεταξύ των προβεβλημένων προσώπων ξεχώρισε ο προπονητής της εθνικής ομάδας Γιώργος Μορφέσης. Πως άλλωστε να μην έδινε το παρών αφού η συντριπτική πλειονότητα των μελών της εθνικής ομάδας αγωνίζεται στις προαναφερθείσες ομάδες.
Όμως και ο Άλιμος είχε την τιμητική του μια που πέντε αθλήτριες συμμετείχαν σε τέσσερις από τις ομάδες του τουρνουά. Όλες είναι δημότισσες και κάτοικοι με πρώτη και καλύτερη την Αλεξάνδρα Ασημάκη της Βουλιαγμένης, η οποία δύο φορές ανακηρύχθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία η καλύτερη αθλήτρια του κόσμου.
Από τα αγαπημένα παιδιά της «πισίνας» η πάντα χαμογελαστή Κέλλυ Μπίσμπα που φέτος αγωνίζεται στον Τρίτωνα Αμαρουσίου, με συμμετοχές στις εθνικές ομάδες και πολλές διεθνής διακρίσεις.
Στη Βουλιαγμένη αγωνίζεται η Ιωάννα Χυδιριώτη (σ.σ.: από τις πλέον ελπιδοφόρες αθλήτριες της εθνικής ομάδας), ενώ στον Εθνικό Πειραιώς αγωνίζεται η αδελφή της Σταυρούλα. Και οι δύο είναι κόρες του παλαίμαχου αθλητή της ομάδας μπάσκετ των Τραχώνων Σωκράτη Χυδιριώτη, γνωστού ως «Σώκρατες». Στην ομάδα της Γλυφάδας παίζει η Άννα Μαμόγλου.

DSC_0657