Καλλιτεχνικά Εργαστήρια

Εργαστήρι Ζωγραφικής και Εικαστικής Τέχνης

Εκμάθηση βασικών αρχών του σχεδίου, της προοπτικής και των χρωμάτων με τη χρήση διαφόρων υλικών και τεχνικών που αποτελούν εργαλεία της Εικαστικής Τέχνης (Βίντεο, Φωτογραφία, Κίνηση, Αυτοσχεδιασμός, Μουσική).

Τμήμα παιδικό 4-6 ετών Τμήμα παιδικό 7-12 ετών

Πρόγραμμα

[table “17” not found /]
Ενημερώθηκε: [table “17” not found /]

Εργαστήρι Ζωγραφικής Εφήβων

Τα μαθήματα αρχίζουν με αντικείμενα και συνθέσεις αντικειμένων εκ του φυσικού με μεικτά υλικά  όπως ξυλομπογιές-κάρβουνο-μολύβια ΗΒ-2Β-5Β-ξηρά παστέλ και oil παστέλ (λαδιού)  και προχωρόντας χρησιμοποιούμε ακουαρέλλες – τέμπερες – ακρυλικά – λάδια σε καμβά και κανσόν χαρτιά. Τα μαθήματα τελειώνουν παρουσιάζοντας τα συνολικά έργα των παιδιών σε μια έκθεση στο τέλος της χρονιάς.

Τμήμα εφηβικό 10-16 ετών

Πρόγραμμα

[table “51” not found /]
Ενημερώθηκε: [table “51” not found /]

Ζωγραφική / Painting

με τουςΘεμιστοκλή ΒασκονσέλοΧάρη Δημητριάδη

Τέχνη ίσον γέννηση. Θα προσεγγίσουμε την κλασική ζωγραφική, εμβαθύνοντας σε έννοιες όπως σχέδιο, αναλόγια, χρώμα και τοπίο.

Τμήματα ενηλίκων

Πρόγραμμα

ΤμήμαΑίθουσαΔευτέραΤρίτηΤετάρτηΠέμπτηΠαρασκευήΔίδακτρα
Ενηλίκων Α13ο Λύκειο Αλίμου
Δωδεκανήσου 12
19.30-21.3019.30-21.3025€
Ενηλίκων Α23ο Λύκειο Αλίμου
Δωδεκανήσου 12
18.30-20.3018.30-20.3018.30-20.3025€
Ενημερώθηκε: 7 Σεπτεμβρίου 2017 00:16

Αγιογραφία / Painting

Η αγιογραφία ως τέχνη εμφανίζεται με την ίδρυση του Βυζαντινού κράτους το 330 μ.Χ., όμως η εικαστική φιλοσοφία και οι εικαστικές αξίες της μένουν σταθερές και αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο. Το εργαστήριο προσφέρει στους συμμετέχοντες εκμάθηση της ιστορίας της βυζαντινής αγιογραφίας καθώς και των τεχνικών δημιουργίας της.

Τμήμα ενηλίκων

Πρόγραμμα

[table “58” not found /]
Ενημερώθηκε: [table “58” not found /]

Εργαστήριο Κούκλας

με τηνΕύη Εκμετζιόγλου

Η κούκλα αποτελεί την σύνδεση του πραγματικού με τον φανταστικό κόσμο. Μέσω αυτής, οι συμμετέχοντες εκφράζονται και απενεχοποιούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους. Μέσω τις κατασκευής θα έρθουν σε επαφή με διάφορα υλικά και θα δημιουργήσουν διαφόρων ειδών κούκλας (γαντόκουκλα, δαχτυλόκουκλα, μαριονέτα κ.α). Στην συνέχεια μέσω τις εμψύχωσης θα δημιουργήσουν τον δικό τους κόσμο.

Τμήμα παιδικόΤμήμα ενηλίκων

Πρόγραμμα

[table “52” not found /]
Ενημερώθηκε: [table “52” not found /]

The Cine Look / Ομάδα κινηματογράφου

«Αν ένα εκατομμύριο άνθρωποι δουν την ταινία μου, ελπίζω να δουν ένα εκατομμύριο διαφορετικές ταινίες»
Quentin Tarantino

Η ομάδα του κινηματογραφικού εργαστηρίου βλέπει, ακούει, πειραματίζεται και δημιουργεί μέσα από τη μαγική τέχνη του σινεμά. Κινείται μέσα από την ιστορία του μέσου στη θεωρία και την πρακτική, σε εικόνες και ήχους που σχηματίζουν την πανδαισία της κινούμενης εικόνας. Στο εργαστήριο «The Cine Look» μαθαίνουμε, συζητούμε, βγαίνουμε έξω και φιλμάρουμε, παίζουμε…ανοίγουμε όλη τη βεντάλια της παραγωγής ενός film project με δομή και αισθητική.

Τμήμα Ενηλίκων

Πρόγραμμα

[table “45” not found /]
Ενημερώθηκε: [table “45” not found /]

Εργαστήριο Ταχυδακτυλουργίας

με τον ταχυδακτυλουργό Τρίσταν

Ο βραβευμένος μάγος Τρίσταν σας παρουσιάζει το συναρπαστικό «Εργαστήριο Ταχυδακτυλουργίας»! Οι συμμετέχοντες θα μάθουν εντυπωσιακά μαγικά τεχνάσματα και θα πάρουν πολύτιμες γνώσεις, γύρω από το θέατρο, τον λόγο, την κίνηση κλπ. Ένα εργαστήριο που θα σας «μαγέψει»! Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Τμήμα μεικτό άνω των 7 ετών

Πρόγραμμα

[table “53” not found /]
Ενημερώθηκε: [table “53” not found /]

Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας & Δημιουργικής Γραφής

Ετήσια δηµιουργική λέσχη ανάγνωσης µε σκοπό την καλλιέργεια της σχέσης µας µε το διάβασµα, την κριτική ανάγνωση, τη συζήτηση πάνω σε κείµενα, βιβλία και θεµατικές, τα οποία αποφασίζει να µελετήσει η οµάδα. Ποίηση και πρόζα, µυθιστόρηµα και δοκίµιο, γνωστά και λιγότερο γνωστά έργα, θα σηµατοδοτήσουν νέα µονοπάτια για τις λογοτεχνικές, υπαρξιακές και άλλες αναζητήσεις µας, αναδεικνύοντας αφενός τον ενεργό και πολυσήµαντο ρόλο του αναγνώστη στην απόδοση πολλαπλών νοηµάτων των κειµένων, αφετέρου την καθοριστική συµβολή της ανάγνωσης στην ψυχική υγεία, την κοινωνική ευαισθητοποίηση, την δηµιουργικότητα, την ψυχαγωγία και την αυτογνωσία του υποκειµένου.

Τμήμα Ενηλίκων

Πρόγραμμα

[table “54” not found /]
Ενημερώθηκε: [table “54” not found /]

Φωτογραφική ομάδα / Photography

με τον Γιάννη Γιαννακόπουλο

Πρόκειται για μια ομάδα, που τα μέλη της ενώνει η αγάπη για τη φωτογραφία αλλά τα χωρίζει ο διαφορικός τρόπος έκφρασής τους! Τα μέλη έχουν τη διάθεση να μάθουν τα μυστικά και την τεχνική της φωτογράφησης, τόσο από τα μαθήματα και τις συζητήσεις όσο και μέσα από τις φωτογραφικές εξορμήσεις. Ο σχολιασμός και η αξιολόγηση της δουλειάς τους με αφορμή ης εκθέσεις που πραγματοποιούν, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος και τους βοηθά να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος.

Τμήμα Ενηλίκων

Πρόγραμμα

[table “28” not found /]
Ενημερώθηκε: [table “28” not found /]