Νέα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ταξίδι προς το… Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» από 9 Σεπτεμβρίου

01 Σεπτεμβρίου 2014,  Βιβλιοθήκη

Τον Νοέμβριο του 2013, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το οποίο μέσα από μια σειρά διαδραστικών και ανοιχτών εκδηλώσεων σε διάφορους δήμους, είχε ως βασικό σκοπό τη γνωριμία του ευρέος κοινού, και κυρίως της νέας γενιάς, με τη φιλοσοφία του ΚΠΙΣΝ.

Στον Δήμο Αλίμου, μετά την επιτυχημένη παράσταση της «Ντον Τζοβάννι» με την Όπερας της Βαλίτσας στις 27 Μαρτίου 2014, ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου σας προσκαλούν να συμμετέχετε και στις παρακάτω προγραμματισμένες δράσεις:

  1. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από το σπίτι μου στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Από το σπίτι μου στο ΚΠΙΣΝ», καλεί παιδιά και ενήλικες να γνωρίσουν μέσα από το παιχνίδι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να πάρουν μια πρώτη γεύση των υπηρεσιών που θα προσφέρει σε λίγα μόλις χρόνια στους επισκέπτες του. Για το πρόγραμμα αυτό ένα φορητό κουτί με εκπαιδευτικό υλικό θα υπάρχει στη Βιβλιοθήκη Αλίμου για να πραγματοποιηθούν τα workshops.

Διάρκεια προγράμματος: 3 μέρες (1,5 ώρες x 3 φορές)

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 20 παιδιά

Ημερομηνίες workshops: 1η συνάντηση την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014, 14:00-15:00,

2ησυνάντηση την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, 14:00-15:00

3ησυνάντηση, Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, 14:00-15:00.

Προεγγραφή: Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου.

Παρέχεται δωρεάν

  1. Κινηματογραφικό εργαστήριο για τη δημιουργία ερασιτεχνικών ταινιών

Το εργαστήριο ψηφιακών ταινιών απευθύνεται κυρίως σε νέους ανθρώπους (18-35) που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους με θέμα την καθημερινότητά τους, στηριζόμενοι σε εύκολες τεχνολογικές λύσεις. Υπό την καθοδήγηση επαγγελματία εκπαιδευτή, στις συναντήσεις αυτές θα γίνουν κατανοητές βασικές αρχές του σεναρίου, της βιντεοσκόπησης και του μοντάζ και οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους.

Διάρκεια εργαστηρίου: 20 ώρες (εντός 3 εβδομάδων)

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Δευτέρα 29.09: Πρώτη συνάντηση 5-7  μ.μ.

Τετάρτη 01.10: Δεύτερη συνάντηση 5-7 μ.μ.

Σάββατο 04.10: Τρίτη συνάντηση 12-4 μ.μ.

Σάββατο 11.10: Τέταρτη συνάντηση 12-4 μ.μ.

Δευτέρα 13.10: Πέμπτη συνάντηση 5-8 μ.μ.

Τετάρτη 15.10: Έκτη συνάντηση 5-7 μ.μ.

Προεγγραφή: Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η συμπλήρωση αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου.

Εκπαιδευτής: Παναγιώτης Γούμπουρος

Παρέχεται δωρεάν

  1. Οργανωμένη Ξενάγηση

Για τη συμμετοχή στην οργανωμένη ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ χρειάζεται προεγγραφή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου. Το ΚΠΙΣΝ θα φροντίσει για τη μεταφορά των συμμετεχόντων με πούλμαν από το Δήμο Αλίμου προς το ΚΠΙΣΝ, στο Φάληρο. Για τη διευκόλυνσή σας, το διαφημιστικό φυλλάδιο που σας διατίθεται, φέρει αποσπώμενο κουπόνι για τη συγκέντρωση των στοιχείων των ενδιαφερομένων από το Δήμο.

Προεγγραφή: Δήλωση ενδιαφέροντος με τη συμπλήρωση του κουπονιού στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου.

Αριθμός Συμμετεχόντων: έως 65 άτομα.

Διάρκεια ξενάγησης: 2 ώρες

Ημερομηνία ξενάγησης: Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 11-1 μ.μ.

Παρέχεται δωρεάν

Για περισσότερες πληροφορίες και προεγγραφή, μπορείτε να καλείτε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου στο 210 9833399. 

Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) (www.snf.org), από το ΚΠΙΣΝ και σε συνεργασία με την ΕΛΣ (www.nationalopera.gr) και την EBE (www.nlg.gr).

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανανεώνεται τακτικά και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλίμου μέσω του  http://www.alimos.gov.gr  και του ΚΠΙΣΝ μέσω του http://www.snfcc.org/community/journey-to-the-snfcc/?lang=el.

Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την ΕΛΣ (www.nationalopera.gr), την EBE (www.nlg.gr), τον οργανισμό Future Library (www.futurelibrary.gr) και την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς (www.wwf.gr).