Νέα

Συνεχίζονται οι επισκέψεις στη Βιβλιοθήκη

21 Φεβρουαρίου 2014,  Βιβλιοθήκη, Γεγονότα

Μία τρυφερή ιστορία είχαν την ευκαιρία να ακούσουν οι μαθητές της πρώτης δημοτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου από την ίδια τη συγγραφέα  Ναμπίχα Χαντάντ, την «Περιπέτεια του μικρού Μπόμπι», τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014. Μαζί με την συνοδεία των γονιών τους και φυσικά με την δασκάλα τους κ. Μπαμπανιώτη, άκουσαν το παραμύθι και τη μουσική του παραμυθιού, έκαναν χειροτεχνίες και πέρασαν όμορφο πρωινό στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 επισκέφθηκαν το χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλίμου οι μαθητές της πέμπτης τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου με τους δασκάλους τους κ. Ελένη Μπελιά, κ. Ελένη Δρακουλάκου και τον κ. Διονύση Ταπίνη. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης και στη συνέχεια με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τη βιβλιοθηκονόμο Χριστίνα Γαζοπούλου σε μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση – προβολή της Βιβλιοθήκης. Στο τέλος οι μαθητές αντάλλαξαν απόψεις και συζητώντας με τους δασκάλους  και τη βιβλιοθηκονόμο, διατυπώθηκαν ερωτήματα για την επιστήμη της βιβλιοθηκονομίας και ακούστηκαν προτάσεις και ιδέες για την δημοτική βιβλιοθήκη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της πρώτης τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου, με την δασκάλα τους κ. Χαλκιαδάκη γνώρισαν τη συγγραφέα Χριστίνα Φραγκεσκάκη. Έναν άνθρωπο με υπέροχο πνεύμα και μεγάλη ψυχή, που θέλησε να αφηγηθεί στα παιδιά την ιστορία της «Μαραλά, της μάνας των παραμυθιών». Η συγγραφέας, με τον εμπνευσμένο αφηγηματικό της τρόπο, «τάραξε» τη φαντασία των παιδιών, τα οποία δημιούργησαν εικόνες και βίωσαν έντονα συναισθήματα μέσα από την ομορφιά και το συμβολισμό του βιβλίου αυτού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

H γλυκιά συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα-Μπακιρτζή, επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 με σκοπό να διαβάσει το καινούργιο της βιβλίο με τίτλο «Η Ζωή που περισσεύει», στα παιδιά της πρώτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου, τα οποία μαζί με τη δασκάλα τους κ. Μίνα Ιωαννίδου επισκέφθηκαν τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη. Οι μικροί μας φίλοι ήρθαν προετοιμασμένοι και «διαβασμένοι» για τους λόγους της επίσκεψής τους. Αφού η κ. Μπαμπέτα τους παρουσίασε το βιβλίο της με διαδραστικό τρόπο και παιχνίδι, της υπέβαλλαν ερωτήσεις που είχαν προετοιμάσει στο σχολείο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA