Βιογραφικά καθηγητών

Μάρω Μάνθου

Ομάδα Θεατρικής Δημιουργίας Εφήβων/Νέων | «Τώρα Παίζουμε» Παιδική Θεατρική ομάδα | «Τώρα Παίζουμε» Σωματικό Θέατρο, Παραμύθια και πολύ παιχνίδι | Διαλογισμός

Το 2004 αποφοίτησα από το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, το 2009 αποφοίτησα από το μεταπτυχιακό της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ: “Αρχιτεκτονική-Σχεδιασμός του Χώρου” στην αλληλεπίδραση της μνήμης των αισθήσεων και του παραγόμενου βιωμένου χώρου. Παρακολούθησα το σεμιναριακό πρόγραμμα “Γενικά Ψυχοπαιδαγωγικά Θέματα” και “Διδακτική Μεθοδολογία” του εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών Μπόνια.

Από το 2003 έως το 2006 παρακολούθησα μαθήματα σύγχρονου χορού (τεχνική release). Το 2009 ξεκινώ την εκπαίδευσή μου στο σωματικό θέατρο. Παρακολούθησα σεμινάρια σωματικού θεάτρου με αξιόλογους δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Κώστα Φιλιππογλου, Esther Gonzales, Εριφύλη Στεφανίδου, Lilo Baur, Σοφία Πάσχου, Paul Mahony), καθώς και σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού και δραματοθεραπείας. Το ακαδημαϊκό έτος 2010/2011 παρακολούθησα τα μαθήματα του Κώστα Φιλίππογλου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σωματικού-Δημιουργικού θεάτρου της So7. Υπήρξα ιδρυτικό μέλος και παίζω σε πολλές θεατρικές ομάδες που διακρίθηκαν.

Έκανα την πρακτική μου άσκηση στο Παιδικό Μουσείο όπου εργάστηκα στην ερμηνεία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τον σχεδιασμό διαπολιτισμικών προγραμμάτων σε συνεργασία με το προσφυγικό κέντρο Λαυρίου.
Το 2012 συμμετέχω στην δημιουργία και δραστηριοποίηση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού “Τώρα Παίζουμε. Η Τέχνη και η Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης της θεραπείας και της εκπαίδευσης”. Η εμπειρία μου με οδήγησε στην κατανόηση ότι το φυσικό σώμα έχει υψηλές δυνατότητες στο να μαθαίνει σε διανοητικό και συναισθηματικό επίπεδο, καθώς είναι ικανό να αλλάζει πρότυπα συμπεριφοράς, να θεραπεύεται και να δημιουργεί νέες εμπειρίες.

Η συνάντηση με το μονοπάτι του διαλογισμού, τις διαλογιστικές θεραπείες και τις εναλλακτικές θεραπείες με βοήθησαν να πάω βαθύτερα.
Σήμερα εργάζομαι ως εμψυχώτρια ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων, ομάδων σωματικού θεάτρου, διαπολιτιστικών εκπαιδευτικών ομάδων και ως σκηνοθέτης της Εφηβικής και Παιδικής Θεατρικής Ομάδας του ΘΟΠΑΑ. Είμαι θεραπεύτρια Reiki και πιστοποιημένη facilitator στους OSHO διαλογισμούς. Επιπλέον, κάνω την πρακτική μου άσκηση ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στα πλαίσια των σπουδών μου στην Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας (Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής).

Το 2017 έλαβα την πρώτη μου εκπαίδευση “Consious Medicine” με τον γιατρό Nirdosh Khora.