Βιογραφικά καθηγητών

Αναστασία Σημαντήρα

Yoga, Life coaching, Pilates

Έχοντας επαφή με την άσκηση, την κίνηση και τον αθλητισμό από την ηλικία των 5 ετών (πολλά χρόνια κλασσικό μπαλέτο και χορός, πολεμικές τέχνες, aerobic, άσκηση-πιλάτες, γιόγκα κτλ) και έχοντας αναπτύξει επαρκή σωματική αντίληψη και επίγνωση, εντάχθηκε και ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα (αναγνωρισμένο από το διεθνή οργανισμό Yoga Alliance) το οποίο και κατόπιν σχετικής εμπειρίας στην διδασκαλία, την οδήγησε στο σημερινό της τίτλο e-RYT200 (έμπειρη δασκάλα γιόγκα αναγνωρισμένη από το Yoga Alliance).
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και φεστιβάλ σχετικά με χορό, barre a terre, διάφορα είδη/στυλ γιόγκα και πιλάτες και συνεχίζει να παραμένει ενήμερη στις εξελίξεις της ολιστικής εναλλακτικής γυμναστικής.
Έχει ολοκληρώσει σεμινάριο SOTAI – Corrective bodywork και πρόσφατως ολοκλήρωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις ασκήσεις εδάφους Pilates Mat Work.

Παραδίδει μαθήματα γιόγκα σε διάφορα γκρουπ ή και personal καθώς και πιλάτες, ενώ παράλληλα, κατόπιν παρακολούθησης εργαστηρίων στη Σχολή Αυτογνωσίας, επιτυχούς ολοκλήρωσης του Διπλώματος στο Personal Life Coaching (αναγνωρισμένο από το Association for Coaching της Μ. Βρετανίας) καθώς και του εκπαιδευτικού προγράμματος βραχείας διάρκειας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Σύγχρονα ψυχολογικά αδιέξοδα και οι απαντήσεις της φιλοσοφίας» αλλά και άλλων σχετικών σεμιναρίων και ημερίδων, εισηγείται σεμινάρια life coaching, αυτογνωσίας και αυτοβελτιώσης.
Κατά καιρούς παρέχει και συνεδρίες personal life coaching ή /και group coaching.
Τώρα, παρακολουθεί μαθήματα εξ’ αποστάσεως για το δίπλωμα Stress Management Coaching and Consultancy Professional (Advanced) του Stonebridge Associated Colleges της Μεγάλης Βρετανίας.