Νέα

Νέο τμήμα: «Ομάδα φιλαναγνωσίας»

23 Μαρτίου 2015,  Βιβλιοθήκη

Ενήλικες κάθε ηλικίας, βιβλιοφάγοι και βιβλιολόγοι, σας προσκαλούμε στην επτάμηνη δημιουργική λέσχη ανάγνωσης και φιλολογικών πειραμάτων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλίμου: μια συνάντηση ανά δεκαπενθήμερο, με σκοπό την καλλιέργεια της σχέσης μας με το διάβασμα και την κριτική προσέγγιση κειμένων, βιβλίων και θεμάτων, τα οποία αποφασίζει να μελετήσει η ομάδα.

Ποίηση και πρόζα, μυθιστόρημα και δοκίμιο, γνωστά και λιγότερο γνωστά έργα, θα σηματοδοτήσουν νέα μονοπάτια στις λογοτεχνικές αναζητήσεις μας, αναδεικνύοντας αφενός τον ενεργό και πολυσήμαντο ρόλο του αναγνώστη στην απόδοση πολλαπλών νοημάτων των κειμένων, αφετέρου την καθοριστική συμβολή της ανάγνωσης στην ψυχική υγεία, την κοινωνική ευαισθητοποίηση, την δημιουργικότητα, την ψυχαγωγία και την αυτογνωσία του υποκειμένου.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρώτο και τρίτο Σάββατο του μήνα, μέχρι και τον Μάιο του 2015, στον χώρο της βιβλιοθήκης (Ιωνίας 24, στο ισόγειο) και θα διαρκούν δύο ώρες (11:00-13:00). Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 5 ευρώ μηνιαίως και οι θέσεις είναι περιορισμένες, ώστε να εξασφαλιστεί η δημιουργική συμμετοχή των μελών.

Τις εργασίες της ομάδας φιλαναγνωσίας θα συντονίσει η Παυλίνα Μάρβιν, ιστορικός και συγγραφέας.

Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στα γραφεία του Θ.Ο.Π.Α.Α. Ιωνίας 24 Άνω Καλαμάκι και στα τηλέφωνα 210 9942500, 210 9852251, 210 9833399