Νέα

Γλυκό – Δροσερό Καλοκαιράκι με την Παιδική Βιβλιοθήκη Αλίμου

Η Παιδική Βιβλιοθήκη Αλίμου κάνει το καλοκαιράκι πιο γλυκό, δροσερό και δημιουργικό.
Με αγαπημένους συγγραφείς, διαδραστικές ξεναγήσεις και βιβλιοπαιχνίδια.

Τρίτη 4 Ιουλίου και Πέμπτη 6 Ιουλίου: Διαδραστική ξενάγηση και παιχνίδι στην έκθεση ζωγραφικής «Τα μυστικά των εικόνων, η γενιά του 60». ΓΝΩΡΙΖΩ τα μυστικά των εικόνων, ΕΜΠΝΕΟΜΑΙ από τους ζωγράφους, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ δικά μου έργα.

Πέμπτη 6 Ιουλίου: Μια Γειτονιά φανταστικών πλασμάτων! Ένα εργαστήρι μικροκατασκευών υπ΄ευθύνη του εικαστικού Βασίλη Θαλασσινού, βασισμένο στο βιβλίο της Ερικας Αγγέλικας Γαρμπή «ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ», στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε την δική μας φανταστική γειτονιά.

Παρασκευή 7 Ιουλίου: «Η ιστορία ενός μικρού ονείρου – Καρίμ» δεν είναι ένα απλό παραμύθι της πολυβραβευμένης συγγραφέως παιδικών βιβλίων Στέλλας Αρβανίτη. Είναι μια πολιτική ιστορία για όσους, μικρούς και μεγάλους, ελπίζουν ότι η Μεσόγειος θα πάψει κάποτε  να αποτελεί το τραγικό τέλος κυνηγημένων ανθρώπων.  Μια προσπάθεια να κατανοήσουν οι μικροί αναγνώστες όλους εκείνους τους άγνωστους λόγους για τους οποίους πολλοί συνομήλικοι τους δίνουν καθημερινά μάχη να κρατηθούν στη ζωή. Μάχη να συνεχίσουν να ονειρεύονται. «Στα παιδιά αν το όνειρο καταδικαστεί, θα καταδικαστεί και η ζωή μας…»

Σάββατο 8 Ιουλίου: Η θεατρική ομάδα «Δον Κιχώτες» θα μας παρουσιάσει με τον πιο διαδραστικό, θεατρικό και διασκεδαστικό τρόπο το βιβλίο «Το νησί του παππού», του Davies Benji. Τα παιδιά θα πάρουν μέρος στην διασκεδαστική περιπέτεια του Σιντ με τον παππού του στο μαγευτικό τροπικό νησί. Με εξαιρετικά διακριτικό τρόπο, το βιβλίο αυτό ξετυλίγει το πολύ ευαίσθητο θέμα της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου. Αγγίζει το θέμα με ιδιαίτερη τρυφερότητα και ευαισθησία και επιτρέπει σε εμάς τους γονείς να αναπτύξουμε ο καθένας μέσα από το δικό του προσωπικό φίλτρο και ανάλογα πάντα με την ηλικία του παιδιού, το θέμα της απώλειας.

cinemalibrar-01