Νέα

Δελτίο τύπου «Επιτυχημένες οι δράσεις του Ιουνίου 2013»

29 Ιουνίου 2013,  Βιβλιοθήκη

Με ενθουσιασμό και μεγάλη συμμετοχή από τα παιδιά συνεχίζονται οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας που πραγματοποιούνται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου. Χρώματα, σχέδια, λέξεις και ιστορίες γεμίζουν καθημερινά το παιδικό και το νεανικό τμήμα της βιβλιοθήκης.

Την Τρίτη 25 Ιουνίου οι μικροί μας φίλοι καθηλώθηκαν από την αφήγηση της νηπιαγωγού Κατερίνας Κατέκου για την ιστορία του «μπερδεμένου χαμαιλέοντα» του Eric Carle, και δραστηριοποιήθηκαν με τραγούδια, με κατασκευές-κολλάζ, και με το παιχνίδι «μπερδεμένες κάρτες των ζώων».

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου συνδυάσαμε την βιβλιοθήκη με τη χημεία! Με την εμψυχώτρια της δράσης – χημικό Ισιδώρα Γεωργάκη παρουσιάστηκε στην ομάδα το πείραμα: «Πώς φιλτράρουμε το νερό». Τα παιδιά συμμετείχαν με ενδιαφέρον και έξυπνες απορίες καθώς βοήθησαν ιδιαίτερα στον καθαρισμό του νερού. Σκοπός της συνάντησης ήταν τα παιδιά να αντιληφθούν ότι μπορούμε με απλά αντικείμενα από το σπίτι μας να κάνουμε ένα έξυπνο πείραμα.

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου η φιλόλογος Βάλια Συκιώτη πραγματοποίησε το πρώτο μας φιλοσοφικό εργαστήρι βασισμένο στο βιβλίο του Λίο Λιόννι «Ένα δικό σου χρώμα». Δόθηκαν ερεθίσματα για μία εμπνευσμένη δημιουργική και ζωντανή συνάντηση, με αυθορμητισμό, πηγαίο χιούμορ και παρορμητισμό.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου ήταν η ημέρα των μικρών παιδιών και πάλι! Με το ομαδικό τους πνεύμα οι μικροί μας φίλοι, μαζί με την εμψυχώτρια της δράσης, Κατερίνα Κατέκου, συμμετείχαν σε κυνήγι θησαυρού στους χώρους της βιβλιοθήκης, διάβασαν παραμύθι και κατασκεύασαν τα δικά τους βατράχια σε μάσκες, τις οποίες φόρεσαν για να υποδυθούν ρόλους σε δικό τους σενάριο!

 Το Σάββατο 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μια δράση που κυριολεκτικά συνάρπασε τα παιδιά! Στις 10:00 το πρωί συναντήθηκαν οι «Πράσινοι Ντετέκτιβ» με την καθοδήγηση του δάσκαλου φωτογραφίας-φωτο-ειδησεογράφου Γιάννη Γιαννακόπουλου και του φωτογράφου-δασκάλου φωτογραφίας Κώστα Κουρτίδη για να συζητήσουν και να καταγράψουν τα πράσινα και γκρι στοιχεία της πόλης που ζουν. Αφού περιηγήθηκαν στις γειτονιές της πόλης, δημιούργησαν 2 μεγάλα κολλάζ με την πράσινη και την γκρι πόλη.

Πολύτιμη η εθελοντική συμμετοχή στις δράσεις των βαθμοφόρων προσκόπων του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλαμακίου, Άλκιστης Χανδρινού και Λουκιανού Παπαδόπουλου, καθώς επίσης και της Κωνσταντίνας Γκάνιου που ήταν παρούσα σε όλες τις δράσεις.