Νέα

Εκδήλωση για τη Μουσικοθεραπεία και την Κοινωνική Μουσικοθεραπεία

05 Νοεμβρίου 2017,  Γεγονότα

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικοθεραπείας 2017, σας προσκαλούμε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, ώρα: 19.00, στην Θεατρική Σκηνή Αλίμου «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου και Θησείου).

μουσικοθεραπεια-01

• Ομιλία από την Πελίνα Ευαγγέλου, μουσικοθεραπεύτρια, με θέμα: «Η συμβολή της Μουσικοθεραπείας και της Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας στην ψυχική υγεία, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την κοινωνική ένταξη ατόμων με ήπιες ή σοβαρότερες δυσκολίες και αναπηρίες»

• Προβολή του ντοκιμαντέρ «Όταν αρχίζει το τραγούδι» -Α’ βραβείο Φεστιβάλ Δράμας 2014, διάρκεια 8’. Σκηνοθεσία: Γιάννης Πόθος, Μουσική: Πελίνα Ευαγγέλου

• Συναυλία Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας του Μουσικού Σχήματος «Ονειρέματα»
Τραγουδούν: Μαρία Πόθου, Μαριαλένα Θεοφανίδη και Καλλιώ Μαρτυρίδου, εκπαιδευόμενες στο Κέντρο Ημέρας του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Aτόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Aμυμώνη»
Πιάνο-Διδασκαλία τραγουδιών-Δημιουργία μουσικού σχήματος-Υπεύθυνη εκδήλωσης: Πελίνα Ευαγγέλου
Συμμετέχει ο «Special pianist» Παναγιώτης Κωτούλας, εκπαιδευόμενος στο Κεντρο Ημερας της Αμυμώνης
Συμμετέχουν:
Κωνσταντίνα Βεντούρη-Ρούσσου, φλάουτο
Ρία Αναστασίου, βιολοντσέλο
Παναγιώτης Μέγας, υπεύθυνος ήχου

Info:
Μουσικό Σχήμα «Ονειρέματα»: Κύρια μέλη του μουσικού σχήματος «Ονειρέματα» είναι η Μαρία, η Μαριαλένα και η Καλλιώ, τρία νέα κορίτσια με υπέροχες φωνές, εκπαιδευόμενες στο Κέντρο Ημέρας του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Aτόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Aμυμώνη», στο Ελληνικό Αττικής. Τα «Ονειρέματα» δημιουργήθηκαν το 2009 από τη μουσικοθεραπεύτρια Πελίνα Ευαγγέλου στο Κέντρο Ημέρας της Αμυμώνης, ως έργο Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας, με κύριο στόχο την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Από το 2009 έως σήμερα τα «Ονειρέματα» έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 30 μουσικές εμφανίσεις. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει τραγούδια των: Μ.Χατζηδάκη, Δ.Σαββόπουλου, Μ.Λοΐζου, Π.Ευαγγέλου κ.α.. Το μουσικό σχήμα πλαισιώνουν εξαιρετικοί επαγγελματίες μουσικοί.

Πελίνα Ευαγγέλου, μουσικοθεραπεύτρια, Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών, Μουσικοθεραπεύτρια στο Κέντρο Ημέρας του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Aτόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Aμυμώνη» (από το 2006), Υπεύθυνη του Τομέα Μουσικοθεραπείας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας (από το 2012), Επιστημονική Υπεύθυνη του Ινστιτούτου Μουσικοθεραπείας και Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας, τη νέα δομή της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και Υπεύθυνη του Τομέα Μουσικοθεραπείας του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: Καθημερινά 09:00 – 20:00, 210 99 42 500 & info@thopaa.gr