Δραστηριότητες

Επισκέψεις Σχολείων

Η Βιβλιοθήκη μας, διοργανώνει ξεναγήσεις σε μαθητές όλων των ηλικιών έχοντας σαν στόχο την εξοικείωσή τους με τον τρόπο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και των υπηρεσιών που προσφέρει.

Μέσα από αυτές τις εκπαιδευτικές επισκέψεις δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα να αναζητήσουν το υλικό που τους ενδιαφέρει, να το αξιολογήσουν και να αξιοποιήσουν ό,τι κρίνουν χρήσιμο.

Όσον αφορά στους μαθητές, μετά την πρώτη επίσκεψη νιώθουν οικείο το χώρο της Βιβλιοθήκης, αλλά και απαραίτητο στο να τους παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζονται και να συμπληρώνει τις γνώσεις τους.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα σε κάθε σχολική τάξη.

Ομάδα φιλαναγνωσίας

Ενήλικες κάθε ηλικίας, βιβλιοφάγοι και βιβλιολόγοι, σας προσκαλούμε στην δημιουργική λέσχη ανάγνωσης και φιλολογικών πειραμάτων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλίμου:  με σκοπό την καλλιέργεια της σχέσης μας με το διάβασμα και την κριτική προσέγγιση κειμένων, βιβλίων και θεμάτων, τα οποία αποφασίζει να μελετήσει η ομάδα.

Ποίηση και πρόζα, μυθιστόρημα και δοκίμιο, γνωστά και λιγότερο γνωστά έργα, θα σηματοδοτήσουν νέα μονοπάτια στις λογοτεχνικές αναζητήσεις μας, αναδεικνύοντας αφενός τον ενεργό και πολυσήμαντο ρόλο του αναγνώστη στην απόδοση πολλαπλών νοημάτων των κειμένων, αφετέρου την καθοριστική συμβολή της ανάγνωσης στην ψυχική υγεία, την κοινωνική ευαισθητοποίηση, την δημιουργικότητα, την ψυχαγωγία και την αυτογνωσία του υποκειμένου.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, στον χώρο της βιβλιοθήκης (Ιωνίας 24, στο ισόγειο) και θα διαρκούν δύο ώρες (12:30-14:30). Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10 ευρώ μηνιαίως και οι θέσεις είναι περιορισμένες, ώστε να εξασφαλιστεί η δημιουργική συμμετοχή των μελών.

Τις εργασίες της ομάδας φιλαναγνωσίας θα συντονίσει η Παυλίνα Μάρβιν, ιστορικός και συγγραφέας.

Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στα γραφεία του Θ.Ο.Π.Α.Α. Ιωνίας 24 Άνω Καλαμάκι και στα τηλέφωνα 210 9942500, 210 9852251, 210 9833399